Nordisk kompetens AB

Nordisk Kompetens

Vår vision är att vara en betydande positiv kraft på den svenska arbetsmarknaden. Vi stödjer dig. Vårt stöd är individuellt anpassat och utgår från dina behov. Vårt fokus är att hjälpa dig till arbete eller utbildning  — på så kort tid som möjligt. 

Nordisk Kompetens har mycket lång erfarenhet av matchning av arbetssökande och har ett mycket brett kontaktnät med företag i hela Sverige. Vi jobbar med Sveriges största Chefsnätverk Close, med 2000 arbetsgivare över hela landet. Nordisk Kompetens vana av att samverka med många kommuner och det lokala näringslivet är också pusselbitar när du går en matchningstjänst hos Nordisk Kompetens. 

Till vägen mot ett nytt jobb använder vår lokalt förankrade personal ett individuellt upplägg där dina behov och erfarenheter står i centrum. Vi lyssnar och matchar Dig mot ett nytt jobb eller vidare studier. Nyckeln till framgång hos Nordisk Kompetens är vårt kontaktnät med företag, vår långa erfarenhet och vår matchning till de dolda jobben som aldrig annonseras. Våra rekryteringsträffar är alltid mycket uppskattade av våra deltagare.

New Start modellen - 12 steg till nytt jobb

Med vår erfarenhet från olika branscher och kunskaper i omställning vet vi att alla människor är unika. Med situationsbaserat och skräddarsytt program utifrån det beprövade ICF:s kärnkompetenser som finns med. Genom handlingsplanen visar det sig vilka av dom 12 stegen som du behöver stöd i då det är individanpassat utifrån ditt nuläge. I tex steg 2 finns det ett livs och karriärplaneringsverktyg som tar reda på dina främsta intressen, egenskaper, värderingar och kompetenser. Utifrån det så blir resan framåt mycket lättare om du ska skapa ansökningshandlingar, LinkedInprofil, gå på anställningsintervjuer och kunna nätverka på ett bra och effektivt sätt.

Med över 20 års erfarenhet så har vi hjälp människor i de flesta yrkesroller och branscher.

Med över 20 års erfarenhet så har vi hjälp människor i de flesta yrkesroller och branscher. Högre chefsroller, transportsektorn, industri, tjänstemän, byggsektorn, lager, handels, hotell och restaurang, kommuner, statliga organisationer. Detta genom våra andra samarbeten inom omställning vilket gör oss lite unika. Kompetenserna vi har är ICF coacher, beteendevetare, studie och yrkesvägledare, säljare som besöker olika företag som du kan vara intresserad av, inspirerande gruppledare som har olika innehåll inom jobbsökningsområdet. Exempel på innehåll är: - Kartläggning med att finna styrkor, kompetenser, intresseområden och erfarenheter - Motivation - Göra ett bra CV och personligt brev - Studie och yrkesvägledning där man finner möjligheter att studera vidare - Träna inför anställningsintervjuer -Stöd i att söka jobb på ett framgångsrikt sätt, jobbjakt, dolda jobbmarknaden - Olika seminarier med arbetsmarknadskunskap, olika anställningsformer, olika branschområden och yrken - Arbetsgivarkontakter - Studiebesök - Med vägledning rustar du dig och finner nya vägar där matchningen till flera arbetsgivare kommer fram hos dig. - Över 20 års erfarenhet av att hjälpa människor till jobb, starta eget eller studier - Har bra omvärldskunskap och är uppdaterad på den lokala arbetsmarknaden - Har stort förtroende att arbeta med uppsagda människor på uppdrag av Trygghetsfonden, Trygghetsrådet TRS, Trygghetsstiftelsen, New Start och Omställningsfonden. - Har lång erfarenhet att samarbeta med Arbetsförmedlingen och andra myndigheter för att ge arbetssökande stöd på vägen till nytt jobb. - Samarbete med chefsnätverket Close, med 2000 chefer som ingår i alla branscher, har därför bred nätverk för att dagligen uppdaterat så vi kan korta korridorerna till nytt jobb för dom arbetssökande.

Fördjupade kunskaper

Att ha en bra kommunikation är viktigt och där vi bland annat har det som gruppämne hos oss, NVC - Non violent communication. När vi ser dina tidigare erfarenheter och kompetenser finner vi andra yrken och branscher som har beröringsytor som matchar dina tidigare jobb du haft och utbildningar du gått. Utifrån det så breddas jobbsökningsområdet.

Kontakter

Genom dessa kontaktytor såsom - Close chefnätverk, - Zynca digitala plattform -sammanför arbetsgivare och arbetssökande, - egna nätverk som har byggts upp under flera år, så finns många kanaler för att man ska kunna finna rätt jobb genom oss. Välkommen!

Vi finns på

27

kontor

Vi erbjuder stöd för

9

språk utan tolk

Vi är experter inom

1

yrkesinriktningar

rusta och matcha

Just nu hjälper vi

465

arbetssökande i rusta och matcha

Senaste månaden har

85

arbetssökande valt oss som leverantör av rusta och matcha

Användaromdömen

4.8/5

6 st omdömen

Här finns vi

Informationen är ursprungligen hämtad från arbetsförmedlingen.se, ändringar av informationen kan efter hämtningen ha gjorts av leverantören.